vissersboot artikelWij geloven dat vakantie genieten moet zijn. Daarom laten we u niet aan uw lot over. Heb je zin in dat ietsje meer, dan verzorgen we ook allerlei activiteiten waarop u kunt inschrijven, zoals:

  • snorkelen
  • uitstappen naar verschillende watervallen
  • jungletochten
  • vulkaanbezoeken
  • bezoeken aan ongerepte bergdorpen
  • duiken
  • boottochten met de lokale vissers

raadpleeg voor meer details de verschillende mogelijkheden

Het strand van Lovina (Pantai Lovina is een plaats in het district Buleleng in Indonesië. Het ligt ongeveer 8 kilometer ten westen van de districtshoofdstad Singaraja. Het woord Pantai betekent overigens strand.

De plaats ontleent haar naam aan een huis dat bewoond werd door Panji Tisna, de regent van Buleleng en laatste koning (radja) van Noord-Bali, die tevens een bekend schrijver en een pionier in het toerisme naar Bali in het begin van de vijftiger jaren van de vorige eeuw was. De door hem gekozen naam Lovina is een samentrekking van de woorden Love Indonesia. Zijn villa in het dorp Kalibukbuk is inmiddels niet meer aanwezig, maar een hoog bijgebouw alsmede een hoge tuinmuur in Balinese stijl staan er nog in goede staat.

Het bestaat oorspronkelijk uit een rij vissersdorpen langs de noordelijke weg op Bali, die onder invloed van het toerisme aan elkaar zijn gegroeid. Het zijn de volgende dorpen (van oost naar west) Pemaron, Tukad Mungga, Anturan, Banyualit, Kalibukbuk, Kaliasem en Temukus.

De overheid heeft een trottoir aan weerszijden van de weg in roze stenen aangelegd om aan te geven waar Lovina begint en eindigt. Lovina is een badplaats met een mooi strand en een duikgebied. Er zijn restaurants, cafés, winkels en duikscholen. Het toeristisch centrum ligt in het dorp Kalibubuk, waar ook een strandboulevard is. Aan de boulevard staat een monument bekroond door een dolfijn. Lovina staat bekend om haar strand van zwart lavazand, en om haar dolfijnen. Deze kun je 's morgens vroeg in groepen aantreffen bij het nabijgelegen rif. In tegenstelling tot de witte zuidelijke stranden op Bali kan hier overal gezwommen worden, doordat de stroming rustig is.

masker1

masker2

masker3

DMC Firewall is a Joomla Security extension!